BD Ondřej Fuchs: OVB mě změnilo ve všem

|

Ondřej Fuchs příští rok oslaví desetileté výročí svého vstupu do OVB. Navštívili jsme ho v Brně, abychom s ním strávili jeden den.

Každý pracovní den Ondřeje Fuchse je trošku jiný. Do posilovny, kde začíná den, se snaží chodit třikrát týdně. Potom jde zpravidla do kanceláře, kde bývá po většinu dne. „Klientské schůzky už jsem dost omezil a zaměřil se hlavně na práci s týmem. Jsou to konzultace, semináře a školení. Každou středu školím úvodní semináře. Naopak v pondělí vždy vodím dcerku do školky,“ přibližuje svůj rozvrh.

Aktuálně působí vlastně ve třech rolích: ředitelské, manažerské a poradcovské. Všechnu týdenní práci tedy rozděluje mezi tyto pozice. „Moje další role jsou samozřejmě i manžel a otec, na které si také v týdenním režimu dělám čas,“ směje se Ondřej Fuchs. Pobyt v kanceláři mu zpříjemňují obrazy, které pro něj mají velmi osobní význam. Jeden obraz si sám namaloval, připomíná mu cestu k ředitelské pozici. Další obraz pro něj namaloval dědeček jeho ženy. Je na něm Ferrari, což je pro Ondřeje Fuchse jakýsi druh symbolu, který představuje cestu, po které chce jít. Na co se každý den nejvíce těší? Na kolegy do kanceláře jak z jeho týmu, tak i na ostatní. „Jsou to již povětšinou moji přátelé, takže mi ani nepřijde, že bych šel do práce,“ vysvětluje. Po práci se zase těší domů na svoji malou dceru.

Když se Ondřej Fuchs podívá na sebe před působením v OVB a nyní, je mu jasné, že se změnil. Velmi. A ve všem. „Ale hlavně v komunikaci s lidmi, práci se svojí hlavou. Změnil jsem životní styl, životní úroveň, jinak zvládám i krizové situace a další věci,“ dodává. Ani na ředitelské pozici nezanevřel na další vzdělávání. Naopak. Je přesvědčený o tom, že kariéra spočívá hlavně v dalším rozvoji. 

„Člověk musí nejdříve absolvovat osobní a osobnostní rozvoj, a až posléze dosáhne další pozice nad sebou. Nikdy to nemůže být jinak. Sám si to uvědomuji, a tak se snažím nezůstávat na místě, stále se vzdělávat a zlepšovat, abych postupoval kariérou nahoru, ale abych se stával i stále lepším člověkem,“

říká. K tomu mu pomáhá, mimo jiné, čtení knih. Přečetl knihy od Junga, Yaloma, ale i Senecy a dalších stoiků. Dále i ty více známé, jako od Sharmy a Hilla nebo Tomana. A v plánu má i další. K rozvoji mu pomáhají i podcasty, které poslouchá při delších cestách v autě. „Knihy i podcasty ladím spíše do témat o psychologii člověka, přístupech a managementu, ale také o různých filozofických směrech,“ přibližuje Ondřej Fuchs. K úspěšné kariéře patří samozřejmě i motivace. Jak se motivuje Ondřej Fuchs? „Pracuji s visionboardem, krátkodobými a dlouhodobými cíli. Soustředím se na to, aby mě samotná práce a činnost v OVB bavila a byl jsem motivovaný tím, že mě to baví. Samozřejmě největší motivací jsou úspěchy jak výkonové, tak hlavně úspěchy mého týmu. Je jen málo věcí, které mě motivují tak jako povýšení mého spolupracovníka.“

Ondřej Fuchs je aktuálně na pozici oblastního ředitele. Když vynecháme tuto pozici, považuje za svůj největší úspěch svoji dceru a také to, že našel balanc mezi pracovním a osobním životem. „Že mi a mojí rodině v životě neschází nic závažného a můžeme si dovolit žít nadstandardním životem. Z materiálních úspěchů je to určitě vlastní bydlení a několik investičních nemovitostí,“ dodává Ondřej Fuchs.

Jeho dalším cílem je povýšit na pozici RD a posléze na LD. Rozšířit počet investičních nemovitostí. Pomoct svým spolupracovníkům k povýšení a také povýšit svého prvního ředitele.

A co Ondřeje Fuchse baví kromě práce v OVB? „Mám rád sport – fitness. A hokej, který hraji jednou týdně. Dále mě baví obecně nemovitosti, protože jsem vystudovaný bakalář architektury, takže se zajímám o investiční příležitosti v tomto směru,“ říká a dodává, „sportem rovněž dobíjím baterky. A také časem s rodinou. Jak s manželkou a dcerou, tak návštěvami rodičů, kteří žijí na vesnici. S ženou rovněž rádi poznáváme wellness hotely a dobré jídlo.“